Wat √ogeltjes af√inken op mijn travel bucketlist, dat zat er helaas niet in dit jaar. Ik had graag Iran bezocht voor een culinaire trip. Iran dat vroeger Perzië heette heeft een keuken dat geworteld is in een rijke traditie van geurige recepten. Het stond bovenaan mijn lijstje maar in deze lockdown heb ik me virtueel moeten laten reizen. En neem dat virtueel maar letterlijk op. Mijn Iraanse jobstudente was mijn perfecte reisgids die mij de tips en tricks gaf om de Perzische keuken te verkennen.
Haar mama kon me prachtige Perzische schoteltjes en kommetjes bezorgen helemaal vanuit Iran. Ze liep door de winkelsteegjes van Hamadan waar ik via Facetime mee kon kiezen uit de azuurblauwe aardewerk bordjes. Handgemaakt en met een dun penseeltje door een porseleinschilder, ambachtelijk! Hoe voorzichtig zullen we daarmee moeten zijn in onze keuken. Zo mooi dat het in een vitrinekast hoort maar dat gaan we niet doen! We serveren er voor jullie de typische heerlijke gerechtjes uit Iran. Via cargo liet ze het opsturen naar ons adres. Het heeft 3 maanden geduurd maar ze kwamen heel aan! Lieve Neda, “mamnoon” (bedankt)! Men zegt dat Iran een gastvrij land is en dat betwijfel ik niet, alleen al virtueel bezocht en je hebt me al verwelkomd in je land alsof ik bij je thuis was.
We bespraken nog de typische gerechtjes, wat een absolute must is op onze menukaart en welke kruiden het beste past in onze Perzische brunch. Eitjes met spinazie en kardemom met rozengeur in een zoet nagerechtje, … we hebben het geproefd en beslist: Persian Brunch komt absoluut op de kaart.
Wilde je een tafeltje boeken na ons verlof? Deze brunch is vanaf 12 augustus te bestellen aan uw tafel.
Met lieve groet,
Amal